home - links - contact en route

 

Klassieke massage
Segmentale massage
Voetreflexologie
Dorn-methode
Shiatsu
Stoelshiatsu
Bedrijfsmassage
Ontspanning
Kinesiotaping


De Dorn-Methode
Een andere kijk op rugklachten

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden. 
Bij de Dorn methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de Segmentale zones (zie ook Segmentale massagetherapie). Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een spinale zenuw al irriteren.

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben, maar kan ook het gevolg zijn van een bekkenscheefstand.
Doordat we bijvoorbeeld veel meer zittend werk verrichten, heeft dat er bij veel mensen toe geleid dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (orthopedische hakverhoging). Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel opgeheven.

Door een samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht- en wervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd gebeuren ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt de cliënt in de meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men zelf in staat is de klachten te baas te blijven en niet afhankelijk blijft van een therapeut!
Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen en nog veel meer. Maar het kunnen ook klachten zijn waarbij men niet direct een link legt met een verschoven rugwervel. Bijvoorbeeld: allergieën, chronische vermoeidheid, ademhalingsproblemen, blaasproblemen, pijn in de heupen en nog veel en veel meer.

 

Massagepraktijk Pure & Wellness - De Opper 11 - 8604 VN Sneek - telefoon: 06 - 24 421 777 - email: info@pureandwellness.nl - algemene voorwaarden