home - links - contact en route

 

Klassieke massage
Segmentale massage
Voetreflexologie
Dorn-methode
Shiatsu
Stoelshiatsu
Bedrijfsmassage
Ontspanning
Kinesiotaping

Segmentale massage
 

Segmentale massage is een therapeutische invulling aan een behandeling en is gebaseerd op de kennis van de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam. Zo is in de wetenschap aangetoond dat bij afwijkingen aan een orgaan, er ook vaak afwijkingen in de huid ontstaan. Tevens is er een relatie aangetoond tussen de inwendige organen en bepaalde spieren en beenvlies-gedeeltes.

 

De verbindingen tussen de verschillende onderdelen worden segmentale relaties genoemd. Een segment is dat deel van het ruggenmerg waaruit de verbindende ruggenmergszenuw ontspringt. Door dat segment te behandelen, behandel je ook de zenuwbundel, spiergroep, beenvliesgedeelte, huidzone en orgaan dat bij dat segment hoort. Als één deel van het bovenstaande niet goed functioneert, heeft dat dus invloed op de bijbehorende zones die na verloop van tijd ook minder goed kunnen gaan functioneren.

Storingen kunnen ook ontstaan door spanning of stress, waardoor in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat. De oorzaak van het symptoom ligt dan niet in een orgaan of spier maar bijvoorbeeld in een slechte arbeid-rust-verhouding of door psychosociale problemen. Door de therapeutische massagetechnieken en manipulaties aan een behandeling toe te voegen, krijgt het lichaam  een extra impuls om zichzelf te herstellen.

Massagepraktijk Pure & Wellness - De Opper 11 - 8604 VN Sneek - telefoon: 06 - 24 421 777 - email: info@pureandwellness.nl - algemene voorwaarden